Familiebedrijf op een fundament van ondernemingszin

Een hobbyshop in de huiskamer; dat was in 1968 de start van dit familiebedrijf dat is uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de interieurbouw in Veghel (Noord-Brabant ). De zaken gingen zo goed dat oprichters Frans en Jo van Leiden al snel meer ruimte nodig hadden. Zij openden een eigen winkel in het centrum van Veghel, waarbij hobbyproducten plaatsmaakten voor doe-het-zelfartikelen.

Pioniers in maatwerk

In 1976 werd de volgende belangrijke stap gezet. Het ondernemersechtpaar ging zich richten op het hogere segment. Als een van de eersten maakten ze bovendien deuren, wandpanelen, kasten en andere interieuronderdelen op maat. Vanaf 1989 kon ook de zakelijke markt bij Van Leiden terecht voor maatwerk. Dit gebeurde op een nieuwe locatie, het huidige pand van Van Leiden Interieur aan de Marconiweg in Veghel (gemeente Meierijstad).

Focus op interieurbouw

Een doe-het-zelfzaak runnen én interieurs bouwen voor de zakelijke markt: het werd erg veel van het goede, zeker toen het bedrijf nog verder groeide. Miranda van Leiden, die in 1995 mede-eigenaar werd, besloot daarom focus aan te brengen. Het werd interieurbouw. De doe-het-zelfzaak sloot in 1997 de deuren. In 2004 nam Miranda daadwerkelijk het stokje over van haar ouders. Inmiddels telt het bedrijf 24 werknemers met onder meer de retail, groothandel, kantoren, industrie, scholen en overheids- en zorginstellingen als opdrachtgevers.

Investeren in kwaliteit

De eerste indruk van je bedrijf wordt voor een belangrijk deel bepaald door het interieur. Sterker nog: met een fraai interieur zet je het professionele karakter van je organisatie kracht bij en wek je vertrouwen. Bij Van Leiden Interieur nemen wij hiervoor graag de verantwoordelijkheid. Met aandacht voor vakmanschap en voor het proces van ontwerp tot materiaalkeuze en montage, leveren we een maatwerkinterieur waar je jaren later nog trots op bent en plezier van hebt. Kwaliteit is daarbij altijd het uitgangspunt. Om deze kwaliteit te borgen, investeren we veel in opleiding en begeleiding van onze mensen en zijn we ISO 9001-gecertificeerd. Hiermee voldoen we aan internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement.

Oog voor mens en milieu

We houden van ondernemen, maar niet ten koste van alles. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit verankerd in onze bedrijfsprocessen. Zo gaat er veel aandacht uit naar het welzijn van medewerkers. Hoe we het beste uit onze mensen halen? We zorgen voor opleidingen, bieden kansen voor persoonlijke groei en denken mee over het waarmaken van toekomstplannen en ambities. Als erkend leerbedrijf bieden we bovendien stages en leerwerkplaatsen voor jongeren met een passie voor ons vak. Het productieproces verloopt zo duurzaam mogelijk. Zo beperken we energieverbruik tot een minimum, gaan we zorgvuldig om met ons afval en maken we veelvuldig gebruik van plaatmateriaal met een FSC- of PEFC-keurmerk.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Wij denken graag met u mee over het project dat u wilt realiseren. Neem contact met ons op om vrijblijvend kennis te maken.